• herne_bay_renovation_1
  • herne_bay_renovation_2
  • herne_bay_renovation_3
  • herne_bay_renovation_4
  • herne_bay_renovation_5
  • herne_bay_renovation_6
  • herne_bay_renovation_7
  • herne_bay_renovation_8
  • herne_bay_renovation_9
  • herne_bay_renovation_10
  • herne_bay_renovation_11
  • herne_bay_renovation_12

This villa is located on a long, thin, site in Auckland’s Herne Bay. It is home to a young couple with children who loved the location, but wanted to renovate to allow more space for the growing family. The renovation included reworking the existing house (including providing an extra bedroom, more storage and updating the bathrooms) and the addition of a light-filled pavilion at the rear of the property with a new kitchen and living space and providing a good connection to the garden. The design makes use of green design principles with: an emphasis on natural light and energy efficient lighting, double glazing, very high levels of insulation and an efficient heating system.

This home has been published in Houses, Your Home and Garden, Houses and on Architecture Now